10 dagen Kenia
01 Augustus 2012 | Kenia, Nanyuki
Ik heb al eerder geprobeerd een reisverslag te versturen, maar helaas is het de vorige keer in Meru niet gelukt. That's Kenia......
Op dit moment zijn we in Nanyuki. We zijn 2 dagen geleden vertrokken en hebben de eerste nacht in een hele leuke lodge in Timau overnacht. Het houten huisje grensde aan het bos en had een veranda aan de achterkant. Tijdens het eten zagen we de apen (jullie houden te goed welke soort) heen en weer slingeren tussen de bomen. Omdat we in de bergen zitten op 3000 m hoogte werd het 's avonds behoorlijk koud. Maar er werd in de openhaard een vuurtje voor ons gestookt, zodat we heerlijk hebben geslapen.
De volgende dag zijn we voor een game drive naar het natuurreservaat Ol Pejeta geweest om een game drive (dwz safari) te hebben. Dit is de 2e in onze vakantie. Vorige week zijn we met een taxi-busje in het nationale park van Meru geweest waar we o.a. een enorme kudde olifanten van heel dichtbij hebben gezien...
Nu in een grote Landrover/jeep met een dak dat omhoog kan heel veel wild in Ol Pejeta "gespot". Wat een enorme kuddes zebra's, antilopen, buffels, waterbokken, impala's en apen gezien. Als kers op de taart hebben we aan het einde een groep leeuwen gezien, die aan het bijkomen waren na het eten van hun middagmaal. Fascinerend en heel indrukwekkend!
Vanmiddag vertrekken we weer naar het blauwe huis van Jose en Joshua. Naar de oase in de droge omgeving. Daar hebben we het heel goed: 3 kamers en een eigen badkamer tot onze beschikking. We moeten wel spaarzaam doen met het water, dat is niet in overvloed aanwezig.
Wij hebben het super naar onze zin en krijgen een heleboel indrukken van het leven van de "gewone" Keniaan en de dieren die hier in de parken leven....
gr. Marjolijn en Lars
Hoi,
We hebben bij Jose en Joshua gezien dat er geitjes geboren werden. Vaak als we met het busje ergens heenrijden zien we enorm grote kaktussen staan, die op bomen lijken.
We zijn al 2x op bezoek geweest bij de familie van Joshua. De zus van Joshua (Alice) heeft 4 kinderen. We mochten een keer helpen om met een grote stok op de bonen te slaan om de kleine boontjes eruit te halen. En daarna moesten we de "slechte" boontjes eruit sorteren zodat de goede overbleven.Deze werden gegeten.
We zijn met Linette en Laurens (nichtje en neefje van Joshua) wezen zwemmen. Ze hadden zelf nog nooit gezwommen, dat was heel bijzonder.... De duikbrilletjes vonden ze erg interessant, die droegen we ook nog toen we weer thuis waren.
gr. Carlijn
Hallo,
Jose en Joshua hebben een heleboel dieren: konijnen, honden, puppies (die zijn echt schattig), geiten, varkens, schildpadden, koeien. Ik speel veel met de puppies. Je mag ze optillen.
Ik heb ook een olifant gezien op safari, heel groot. En een leeuw.
Ik vind Joshua heel lief, ik heb de hele ochtend met hem gezwommen.
We hebben ook een hut in de tuin gebouwd.
gr. Fenna
Hallo,
We hebben een spelletjesdag met de buurkindjes en Laurens en Linette gehad. We hebben zaklopen, wc-tikkertje, bowlen, verstoppertje en nog een heleboel leuke dingen gedaan. Soms in de avond laten Jose en Joshua alle honden los en die komen soms bij je zitten. Er zijn 2 hele schattige kleine hondjes: Bennie en Billy en die pak ik heel vaak vast.
We hebben bij de familie gegeten (ik heb ook geproefd) en we hebben cadeautjes en kleren gegeven aan hun. Die vonden ze heel mooi.
Aaron ging meteen met het autootje spelen.
gr Myrthe
01 Augustus 2012 - 14:52
Douwe:
Jullie bericht is goed aangekomen. Het lijkt me toch wel byzonder al die ervaringen in Kenia. Fijn te lezen dat het jullie goed gaat. Nog fijne dagen.
Hartelijke groeten.
Elly en Douwe -
01 Augustus 2012 - 15:37
Hans Schunselaar:
Ik ben weer twee daagjes thuis in Heemstede en je versalg gelezen.
Toch weer een ehyel andere vakantie dan anders.
Geniet er van
hans -
01 Augustus 2012 - 15:59
Diana Coenen:
Geweldig om al die dieren in het echt te zien! Heel bijzonder, toch wel even wat anders dan een rondje Blijdorp, haha.
Het enige aparte beest wat wij in het "wild" hebben gezien was een specht die een gat in de boom probeerde te timmeren, ook leuk maar wel anders, haha.
Geniet vooral van jullie samenzijn!
Veel liefs Diana -
02 Augustus 2012 - 12:43
Wolfgang:
vielen dank fuer den bericht.bringt uns doch einen elephanten mit.
paps
05 Augustus 2012 - 23:03
Mirjam:
Hoi Marjolijn, Lars en meiden
Wauw dat klinkt echt super spectaculair allemaal. wat zal dat een ervaring zijn voor jullie. Jullie hebben nu nog een week voor de boeg toch?? Ben benieuwd wat jullie daar allemaal in beleven.
Wij zijn gister teruggekomen van Zweden. Ook erg mooi en leuk geweest, maar niet zo bijzonder als Kenia!! Wel elanden gezien, maar ook dat was dan toch in een elandenpark!!
Geniet nog lekker van deze bijzondere reis en ik ben erg benieuwd naar jullie verdere verhalen en fotos
Liefs Mirjam -
08 Augustus 2012 - 20:14
Joke:
Hoi,
Ik zie nu dat mijn eerder berichten via iphone niet aangekomen zijn. Wat een geweldige ervaringen maken jullie mee. En wat stoer zijn jullie dat je in ieder geval het keniaanse eten proeft. Echt een groot compliment. Wij kunnen niet wachten om jullie weer te zien en alle verhalen te horen. Het aantal fotomomenten zal heel groot zijn, dus ook daar verwachten we wel een mooie samenvatting van (en sneller als die van de efteling :) haha).
geniet nog van jullie laatste dagen!!
groeten Joke en de rest